Vores tapas..

Tapas er blevet et kulturelt fænomen med sin egen historie, sin egen gastronomi og sine helt egne ritualer. Tapas er ikke blot er en gastronomisk oplevelse for ganen, men også en kulturel oplevelse for hjertet. Tapas er i udpræget grad en anderledes måde at mødes på og være sammen på. Et fænomen hvor mad og socialt samvær går op i en højere enhed.

 Hvad betyder tapas?

Tapas kommer af det spanske verbum “tapar”, som på dansk betyder “at dække” og ordets oprindelse kan dateres tilbage til 1200-tallet. Historien fortæller, at den daværende konge, Alfonso X, beordrede at alle landets taverner skulle servere noget spiseligt til hver kande vin, der blev serveret ved bordet.

Tavernerne serverede naturligt nok det, der var nemmest og mest nærliggende at skaffe fra lokalområdet – brød, oliven, pølse og ost samt mindre fisk i enhver forstand. En lille tallerken med småbidder af disse produkter fra lokalområdet blev derfor som standard sat oven på kanden til gæsten. Og på denne måde såede man således de første frø til denne fantastiske form for spise og samvær. Så den mest oprindelige betydning af tapas er betydningen “låg” – et låg, som fortidens sherry-drikkere i de andalusiske taverner brugte til at dække deres glas/kande til med mellem slurkene for at holde fluer og andre insekter væk.

Idag har tapas fået den mere generelle betydning: Appetitvækkere, mellemmadder eller snacks. Men i grunden udgør ingen af disse udtryk – eller nogen andre – en passende oversættelse af begrebet tapas på spansk.

Prisen er 268 kr. pr. person

Eksl. brød og smør.

Tillæg 20 kr. pr. pers.

Min. 10 pers og 10 stk. tapas pr. person.

Prisen er forbeholdt , at alle vælger samme menu

 

Efterfølgende tapas, pr. stk.
21,- kr.

Er I under 25 personer skal det afhentes.

Levering over 25 personer, tager vi en timepris for kørsel. 170 kr. pr. påbegyndt ½ time.

 

bubble