Om kroen

Der var engang, i 1976 og sikke en historie det er.

Hotel Korning Kro lever op til den gamle talemåde: “Hvor der er en kirke, er der en kro” – for som genbo til kroen ligger den smukke landsbykirke, gadekæret og Korning Gammelby, som er en perfekt rute til vandre- og løbeture.

Hotel Korning Kro var oprindeligt et afholdshotel. I 1974 fik afholdshotellet spiritusbevilling, og blev til Korning Kro, som værtsparret Dorris og Visti Ernstsen købte i oktober 1976.

Værtsparret kom fra Gran Hotel i Struer hvor Visti var køkkenchef. I H.C. Andersens ånd kunne man godt tænke på Hotel Korning Kro som “Den grimme ælling”, hvor hårdt slid og en stærk vilje, nu er blevet til værtsparrets smukke svane.

Siden værtsparret overtog kroen, har den været i konstant udvikling. I 1984 kom der en stor ombygning af nye selskabslokaler samt køkken. En ombygning på omkring 500 kvadratmeter.

I 2004 blev der bygget en ny værelsesfløj med 22 værelser på 24 kvadratmeter, hvoraf de to er handicapværelser.

Selv om kroen er vokset betragteligt i årenes løb, har Dorris og Visti beholdt begge ben på jorden. Der hersker stadig en familiær stemning på kroen, og folk vender tilbage for at holde familiefester, kurser og overnatte. I dag er sønnen Simon ejer af Hotel Kroning Kro.

Hotel Korning Kro er medlem af Horesta, hvilket inkluderer dennes garantiordning. Hotel Korning Kro har 3 stjerner i Horesta klassifikation.

Simon startede sit eventyr indenfor den gastronomiske verden på Munkebjerg hotel i Vejle i 2007 og blev udlært som kok i 2011 med verdenen for sine fødder. Simon har arbejdet forskellige steder fra stort til småt, fra kok til køkkenchef og pådraget sig erfaring under nogle dygtige kokke som den dag i dag står med Michelinstjerner. I 2014 blev Simon spurgt om han kunne tænke sig at være en del af familieforretningen, hvilket han takkede ja til. ”Det har altid været en stor ære for mig at kunne videredrive det som mine forældre har bygget op helt fra bunden af. Jeg føler mig stolt over at kunne sige, at jeg driver en familieforretning på 45 år”.

Det er vigtigt for Simon at pointere at han ikke er hans forældre, men han er sig selv, hvilket også kan ses på den stil, som kroen er præget af. Kroen bygger dog stadig på de samme værdier og principper som Dorris og Visti, da det er noget som Simon vægter højt i hans hjerte og faglige stolthed. ”Alt det som Visti har opnået, er en kæmpe inspiration for mig lige fra censor til cordon bleu, hvilket også gør at jeg er villig til at kæmpe for forretningen og erhvervet”.

Simon overtog Hotel Korning Kro i juni måned i 2020, hvilket er et år, som ingen af os glemmer. Det har været en kæmpe udfordring, men vi ser det som en fantastisk mulighed, som vi har fået selvom situationen ikke var normal. Vi har mange år på bagen endnu og fremtiden for Hotel Korning Kro er lys og klar til udvikling.

Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til vores liv og forretning her på Hotel Korning Kro

VI BYDER VELKOMMEN
Simon Ernstsen

Korning kro - bestil din næste overnatning i Horsens nær Vejle
HORESTA